Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik a cégérték kalkulátor?

A cégérték kalkulátor kitöltéséhez az értékelendő cégnek a mérleg és eredménykimutatásából szükséges megadni adatokat, hogy matematikai modellünk elkészítse számára a kalkulációt.

Milyen módszertannal számol a cégérték kalkulátor?

A Stochrone cégérték kalkulátora 3 módszertant is figyelembe vesz, amelyek közül az értékelendő cég számára reális eredményt adja vissza. A kalkulátor számol jövedelmezőségi DCF, szorzószámos és eszközalapú cégértéket is. 

Személyre szabott riportot kapok a cégérték kalkuláció eredményéről?

Igen, amennyiben a kalkulátort kitöltve a “Kérem a kalkuláció eredményét emailben” gombra kattint, úgy ingyenes cégérték riportot küldünk Önnek, amely a megadott adatok alapján cégére szabva készül el. Minta riportként megtekintheti a képre kattintva Minta Kft cégérték riportját: 

Mennyire pontos a cégérték kalkulátor?

A Stochrone cégérték kalkulátora hosszas fejlesztés és tesztelés eredményeként jött létre. Valós, elkészített értékelésekkel ellenőrizve büszkén állítjuk, hogy megbízható képet mutat megközelítőleges cégértékre. 

Kérhetem a cégérték kalkulátor eredményének ellenőrzését?

Ha a kitöltő a “Kérem a kalkuláció eredményét emailben” gombra kattint, akkor a kiküldés előtt minden esetben ellenőrizzük, hogy a matematikai modell helyesen lefutott-e. A kiküldött riport áttekintését követően a kitöltő időpontot egyeztethet, amikor a kalkuláció eredményére alapozottan tanácsadást nyújtunk. A tanácsadás keretein belül átnézzük a különböző cégértékelési megközelítések eredményeit, a cégértéke összetevőit, a cégértékének növelésének lehetőségeit, így segítve a vállalkozása fejlődését, növekedését. 

Mire használható a cégérték kalkulátor eredménye?

A kalkulátor eredményét arra érdemes használni, hogy egy megközelítő, nagyságrendi elképzelést kapjon a cégtulajdonos vállalkozása értékéről. Természetesen egy teljes cégértékelés során ennél lényegesen több szempontot szükséges figyelembe venni, azonban ahhoz, hogy nagyságrendileg elhelyezzük a cégértéket a kalkulátor elég adatot igényel. 

Tárolja a megadott adatokat a cégérték kalkulátor?

A kalkulátor nem tárolja a megadott adatokat. Ha egy felhasználó félbeszakítja a kitöltést, majd legközelebb újra megnyitja a kalkulátort azért, hogy folytassa a kitöltést, akkor az addig megadott adatokat a kényelem miatt átmenetileg megjegyzi a kalkulátor, viszont ezek az adatok a Stochrone számára nem hozzáférhetőek. Abbban az egy esetben menti le az adatokat a kalkulátor, ha a felhasználó a “Kérem a kalkuláció eredményét emailben” gombra kattint, hiszen ahhoz, hogy a kitöltés eredményét ellenőrizni tudjuk, majd kiküldeni az ingyenes cégérték riportot, a megadott adatokat le kell mentenünk. 

Scroll to Top